Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

kockarnas-krog-2018

Museernas toppkockar står för menyn

Kockarnas Krog är ett stående – och mycket populärt – inslag på Sthlm Food & Wine. Årets upplaga av Kockarnas Krog görs i samarbete med Sveriges bästa museirestauranger som drivs av välkända krogprofiler.

I år tas Kockarnas Krog över av några av Sveriges absolut bästa kockar: Paul Svensson, Malin Söderström, Petter Nilsson, Pontus Frithiof och Fredrik Eriksson. De är alla kreativa chefer för var sin museirestaurang och kommer att komponera en rätt var till den unika Kockarnas Krog-menyn. Kockarnas Krog erbjuder en exklusiv upplevelse i form av en pop up-restaurang, som bara kan besökas under årets upplaga av Sthlm Food & Wine. 

Malin Söderström står bakom Moderna Museets restaurang och tilldelades nyligen en utmärkelse av White Guide för sin ”långtida betydelsefulla gastronomiska gärning” och vi frågar henne:

Vad kommer du att bjuda på?
– En ljummen sallad med rostad rosenkål, stekt ostronskivling och friterad tofu från Vallentuna. Det som gör den extra god är en chilidressing med lite sting. Det är en rätt som går i linje med vad vi vanligtvis bjuder på här på Moderna Museet; vi alltid jobbar efter säsong och mycket med lokal- och svenskproducerade råvaror.
Är Sthlm Food & Wine ett bra skyltfönster för er?
– Absolut! Det vore kul om det kommer gäster som inte besökt oss tidigare och som tänker ”dit vill jag gå”.
Varför tror du så många museer har stjärnkockar som driver deras restauranger?
– Jag tycker inte att det är så konstigt eftersom Sverige under en lång tid har genomgått en slags matrevolution, med allt mer medvetna och intresserade konsumenter. Och museibesökare är kanske lite extra vetgiriga och pålästa. Alla olika aspekter av ett museibesök bidrar såklart till helhetsupplevelsen. Men visst, Sverige kanske ligger lite i framkant vad gäller museirestauranger.

Förutom god mat och en unik meny vill kockarna också göra gott. Därför kommer kockarnas arvode om totalt 20 000 kr och 2 kr/maträtt att skänkas till välgörenhetsorganisationen Water Aid. Att stödja just den organisationen känns naturligt då tre av de sju kockarna säger att deras mest använda råvara är just vatten! Läs mer om Wateraids arbete här.

After Work med loungemusik

DJ Light kommer att spela 
9/11 Fredag 14-19
10/11 Lördag 14-18

Alla deltagande kockar på Kockarnas Krog:
Fredrik Eriksson, Nationalmuseum, som är teamleader för Kockarnas Krog
Petter Nilsson, Spritmuseum
Paul Svensson & Elvira Lindqvist, Fotografiska
Malin Söderström, Moderna Museet
Pontus Frithiof & Alexander Genberg, Tekniska Museet

Att boka bord:

Bokningar görs lättast via Bookatable