Champagne - 49 miljoner bubblor i en flaska

Vi finns i monter C19:21A

Boken: Champagne 49 miljoner bubblor i en flaska
En champagneresa alla kan följa med på

Dryckesskribenten Fredrik Schelins bok ”Champagne 49 miljoner bubblor i en flaska” är en hyllning till en av hans första och största passioner – mousserande vin i allmänhet och champagne i synnerhet. Fredriks mission är att tvätta bort snobbstämpeln kring drycken och visa att extraordinära bubblor finns i alla prisklasser och för alla smaker och är något som vi alla har rätt att njuta av – gärna till mat och allra helst till vårt nordiska kök. I denna lättlästa och inspirerade bok bjuds både noviser och mer sakkunniga på en inspirerande, relevant och nutida resa i bubblets värld.

Varje år produceras runt två miljarder flaskor mousserande vin i världen och sedan 1980-talet har svenskarnas ”bubbelköp” ökat med 380 procent. Fredrik Schelin, som har över 20 års erfarenhet av att arbeta med champagne, släpper i höst sin hyllning till drycken i boken ”Champagne 49 miljoner bubblor i en flaska”. I lättillgänglig ton ackompanjerad av inspirerade bilder och illustrationer bjuder Fredrik på en smak- och kunskapsresa kring champagne, cava, cap classique, prosecco och crémant som alla kan följa med på.

– Jag vill tvätta bort snobbstämpeln kring champagne och andra mousserande viner och på ett inspirerande och lättläst sätt väcka läsarnas intresse att njuta av drycken, gärna någon vardag och framförallt till mat. För mig är champagne inte bara en högtidlig välkomstdrink utan något som är extraordinärt kombinerat med mat, allra helst vårt nordiska kök, säger Fredrik Schelin.

Boken förser läsaren med smaknycklar och recept och en baskurs i food pairing som ger möjligheter att upptäcka smakupplevelser över det vanliga. Fokus ligger på det nordiska köket och på närodlade primörer som gör sig särskilt väl tillsammans med mousserande vin.

Kvinnornas roll i utvecklingen av champagne
I ”Champagne 49 miljoner bubblor i en flaska” bjuds läsaren på gedigen kunskap och fascinerande fakta för både noviser och mer sakkunniga. Till exempel ges inblick i kvinnornas, närmare bestämt änkornas, roll i utvecklingen av champagne som den smakar i dag och kunskap om biodynamisk odling och klimatförändringarnas inverkan på champagne-produktionen. Fredrik, som har smakat och betygsatt över 4 000 champagner under 20 år, avslöjar också sina ”topp 100”-favoriter och ger läsaren praktiska, ibland oväntade tips som att en flaska champagne kan öppnas och återförslutas med en stopper och fortfarande smaka lika bra, om inte ännu bättre, några dagar senare.

Boken har vunnit Guld i Sverige i sin kategori och Silver i hela världen. i tävlingen Gourmand awards.
Hitta oss på kartan

Kategorier

  • Tidningar och böcker

Bilder

Erbjudanden

  • Länk till produkten

Kontakt

Champagne - 49 miljoner bubblor i en flaska

Lövholmsvägen 70 117 65  Stockholm Sverige