Tävlingsregler

Om tävlingen
Food Truck-SM äger rum i samband med festivalen Sthlm Street Food i Kungsträdgåden i Stockholm. Food Trucks tävlar med sin egen mat, från ordinarie sortiment eller en ny rätt. Tävlingsrätten ska vara anpassad till ordinarie servering, dvs snabbt kunna serveras till många gäster. Vinnare ska efter tävlingen ta med vinnarrätten i sin ordinarie meny med samma recept som användes i tävlingen.

Deltagare tävlar i en av följande kategorier:

  • Burgare
  • Vego/Vegan
  • Mat som serveras i bröd
  • Mat som serveras på tallrik

Vinnaren av Food Truck-SM får möjlighet att representera Sverige i European Street Food Awards 2018, som går av stapeln i Berlin 28-29/9. Sthlm Street Food bidar med ett resebidrag på 10 000 kr till vinnaren.


Sthlm Street Food är öppen för allmänheten och efter tävlingsmomentet är besökarna välkomna att handla från de deltagande bilarna under hela lördagen. Vi planerar för en folkfest med DJs, tävlingar och andra happenings.

Vem får anmäla sig till tävlingen?
Alla Food Trucks med godkända tillstånd kan anmäla sig och tävla – kravet är att du ställer upp med en truck, dvs Food Trucken skall kunna köras själv. En matvagn med dragfordon kan alltså inte delta i tävlingen.

Anmälningsregler
Tävlande truckar står kvar i Kungsträdgården efter avslutad tävling och blir då en del av Sthlm Street Food-festivalen. Tävlande Food Trucks måste vara med på Sthlm Street Food, då det inte är tillåtet att flytta vagnarna under pågående evenemang.

Deltagare betalar sin plats på Sthlm Street Food baserat på procent av dagsomsättning: 15% samt en anmälningsavgift om 2 500 kr. Anmälningsavgiften inkluderar eldragning fram till respektive Food Truck. Vid stängning fyller du i rapport om antal sålda portioner samt dagsomsättning och bekräftar detta med att visa din kassarapport. Efter genomfört event skickar Stockholmsmässan en faktura baserat på 15% av dagsomsättningen.

Långväga Food Trucks (över 20 mil enkel väg) har rätt att ansöka om reseersättning motsvarande 32kr/ mil ex moms. Reseersättningen dras direkt ifrån deltagandeavgiften, men med max ned till 0kr totalt.

Tävlande som behöver en uppställningsplats på natten inför tävlingen har möjlighet att ställa sin Food Truck på Stockholmsmässan i Älvsjö, ca 15 minuter från Kungsträdgården.

Bekräftad tävlingsplats
Först gör Food Truck-ägaren en intresseanmälan, därefter bekräftar Stockholmsmässan deltagandet och den tävlande återbekräftar sitt deltagande genom att betala anmälningsavgiften. Därefter kan avbokning inte göras och anmälningsavgiften inte heller betalas tillbaka. Stockholmsmässan äger rätten att med kvalitetskriterier välja ut vilka som är med i SM-tävlingen. Tävlande som inte betalat anmälningsavgiften kommer att strykas från evenemanget.