Sweet Food Awards 2019

Om Sweet Food Awards

Vad är Sweet Food? Det korta svaret är: allt som är sött och gott! I år startar vi tävlingen Sweet Food Awards för att ta reda på vem som serverar den godaste avslutningen på en street food-måltid.

Syftet med tävlingen
Målet är att visa upp och stärka de entreprenörer som serverar god och spännande ”Sweet Food” alltså efterrätt, fika eller snacks som äts stående på gatanEfter avslutad tävling står de tävlande kvar i Kungsträdgården och är en del av festivalen Sthlm Street Food. Sweet Food Awards avgörs under festivalens första dag; fredagen den 6 september. Tävlingen är öppen för alla som säljer och tillverkar ”sweet food”, och som har möjlighet att sälja och servera detta från en food truck, tält, moped, husvagn och liknande. 

Juryn bedömer

  • Smak
  • Presentation/upplägg: ser det gott och inbjudande ut
  • Ätvänlighet: går det att äta stående på gatan utan bord
  • Kreativitet och nytänk: uppfinningsrikedom och inspiration

Anmälan
1. Först gör den tävlande en intresseanmälan.
2. Stockholmsmässan bekräftar deltagandet.
3. Den tävlande återbekräftar sitt deltagande. Därefter kan avbokning inte göras.

Vid eventuell ”no show” debiteras en avgift om 1 000 kr. Stockholmsmässan äger rätten att välja ut vilka som är med, men tidiga anmälningar prioriteras då antalet tävlande har en övre gräns. Observera att det är inte tillåtet att flytta vagnarna under pågående evenemang. Vi välkomnar tävlande från hela Sverige och långväga tävlande (över 20 mil enkel väg) har rätt att ansöka om reseersättning motsvarande 32 kr/mil ex moms. Reseersättningen dras direkt från deltagaravgiften, dock med max ned till 0 kr totalt.

Prisutdelning
Prisutdelningen äger rum på stora scenen i Kungsträdgården ca kl. 12.00, fredagen den 6 september. 

Priser
Samtliga vinnare erhåller dekaler och marknadsföringsmaterial.

Tävlingstider och detaljer
Exakta tävlingstider, karta över tävlingsområdet och detaljer kring uppställning under tävlingen meddelas de Food Trucks som får en bekräftad plats på tävlingen.