Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Succé för Sthlm Street Food 2017

Folkfest. Det är bästa ordet att sammanfatta Sthlm Street Food med Food Truck-SM som Stockholmsmässan arrangerade i Kungsträdgården lördagen den 9 september.
Indian Street Food blev svenska mästare och Folkets pris gick till Heaven Street Food.

Lördagen den 9 september 2017 intog Sthlm Street Food Kungsträdgården för första gången. Det blev en riktig succé! Regnmolnen var framme och spanade över festivalen tidigt på morgonen men valde ganska snabbt att dra sig tillbaka. Detta var en bidragande anledning till det enorma publiktrycket under hela dagen. Tiotusentals matälskare vallfärdade för att uppleva en härlig dag med mat från världens alla hörn. På scenen underhöll bland annat DJ Ulmox, DJ Red Astaire, Papa Dee och Stein.

Trycket på deltagarna i Food Truck-SM blev hårt. Så hårt att flera inte hade råvaror så det räckte hela dagen. Några fick pausa en stund för att åka och köpa mer samtidigt som andra tvingades stänga igen helt. Heaven Street Food var en av få som hade råvaror till hela dagen och jobbade även extremt effektivt när det blev köbildning. Detta tillsammans med en fantastiskt god hamburgare gjorde att de tog hem Folkets pris på Food Truck-SM med totalt 1 049 sålda portioner.

Alla food trucks tävlade i olika kategorier: burgare, mat i hand/bröd, mat på tallrik samt vego.

Kategorivinnarna gick sedan vidare till final och det blev en spännande upplösning på tävlingen. Till slut var det Indian Street Food som blev juryns vinnare och fick hyllas av den stora publiken i Kungsträdgården. Vinnarrätten gick under kategorin vego och var Deconstructed Veggie Samosas.

Juryns motivering: Ny twist på klassisk rätt. Bra tryck i smakerna. Fine dining i street food. En totalupplevelse.

Se filmklippet med vägledning för att laga vinnarrätten hemma »

Finaljuryn bestod av:
Fredrik Eriksson (ordförande)
Ingela Stenson
Mattias Larsson
Elisabeth Johansson
Fredrik Rosell

Resultat Food Truck-SM 2017:
1) Indian Street Food (Vego)
2) Irvin's BBQ (Mat som serveras i hand/bröd)
3) Joppes Food (Mat som serveras i hand/bröd)

Övriga finalister:
Gnarly Burger (Burgare)
Brisket and friends (Mat på tallrik)