Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

 • sthlm street food festival

  Sthlm Street Food - den 8 september i Kungsträdgården

  Den 8 september är det återigen dags för Sthlm Street Food med Food Truck-SM i Kungsträdgården, i Stockholm. Det blir en heldag med cirka 150 000 besökare och härlig festivalstämning.

  Sthlm Street food, ny logga

  Sthlm Street Food är öppen för allmänheten och efter tävlingsmomentet är besökarna välkomna att handla från de deltagande bilarna under hela lördagen. Vi planerar för en folkfest med DJs, utlottningar och andra happenings fram till kl 20.00 på lördagskvällen!

  Länk till anmälan Food Truck-SM:
  http://www.sthlmfoodandwine.se/formular/anmalan-food-truck

  Länk till anmälan för Street Food 2018:
  http://www.sthlmfoodandwine.se/formular/anmalan-street-food

  Sthlm Street Food på Facebook »

 • Om tävlingen

  Alla Food Trucks med godkända tillstånd kan anmäla sig att ställa upp sin truck – kravet är att du ställer upp med en Food Truck som skall kunna köras själv. En matvagn med dragfordon kan alltså inte delta i tävlingen.

  Food Truck-SM äger rum i samband med festivalen Sthlm Street Food i Kungsträdgåden i Stockholm. Food Trucks tävlar med sin egen mat, från ordinarie sortiment eller en ny rätt. Tävlingsrätten ska vara anpassad till ordinarie servering, dvs snabbt kunna serveras till många gäster. Vinnare ska efter tävlingen ta med vinnarrätten i sin ordinarie meny med samma recept som användes i tävlingen.

  ___________________

 • Tävlingsinformation

  Syftet med tävlingen
  Syftet är att visa upp och stärka de entreprenörer som valt att servera god och spännande mat från en Food Truck, samt utse de som är bäst i hela Sverige på detta inom olika kategorier. Målsättningen är att höja statusen för Food Trucks i Sverige och skapa ett festligt arrangemang kring företeelsen Food Truck.

  Bedömning/Jury

  De tävlande delas in i olika tävlingskategorier baserat på den typ av mat som man tävlar med. Varje kategori har en egen jurygrupp.

  • Burgare
  • Vego & Vegan
  • Mat som serveras i bröd
  • Mat som serveras på tallrik

  Vinnare från varje kategori utses och tävlar därefter om totalsegern i SM i Food Truck. Juryn bedömmer:

  • Smak
  • Presentation/upplägg
  • Helhetsintryck vid överlämnande av maten från vagnen, service & hygien
  • Ätvänlighet (går det att äta stående, utan bord)
  • Kreativitet
  • Tidspassning

  Folkets Favorit
  Priset Folkets Favorit baseras på flest sålda helportioner under dagen, vilket ska rapporteras genom kassarapporten som lämnas i enlighet med deltagandevillkoren. Smårätter räknas således inte in utan enbart fullgoda maträtter som ska mätta en person. Juryn är här enväldig i sin bedömning av vad som räknas som ”hel” rätt.

  Vilken mat och hur många rätter ska tillagas?
  Den tävlande ställer upp med sin egen paradrätt och serverar rätten till var och en i juryn direkt från sin vagn.

  Vinnare
  De tävlande delas in i tävlingskategorier baserat på den typ av mat som man tävlar med.
  Varje kategori har en egen jurygrupp som bedömer enligt kategorierna ovan. Juryn utser vinnare från varje kategori och dessa tävlar därefter om totalsegern. Redovisat juryresultat kan ej överklagas.

  Den slutliga vinnaren får möjlighet att representera Sverige i Food Truck-EM. Resebidrag om 10 000 kr ingår i förstapriset.

  Vinnare av Folkets Favorit är den Food Truck som sålt flest helportioner under dagen.

  Samtliga vinnare erhåller dekaler och marknadsföringsmaterial.

  Prisutdelning
  Prisutdelningen äger rum på stora scenen i Kungsträdgården ca kl. 12.00.

  Tävlingstider och detaljer
  Exakta tävlingstider, karta över tävlingsområdet och detaljer kring uppställning under tävlingen meddelas de Food Trucks som får en bekräftad plats på tävlingen.

  Du som tävlar med din Food Truck ställer upp på följande kriterier:
  • Du ställer upp i tävlingen med en Truck, dvs Food Trucken skall kunna köras själv utan dragfordon och får inte enbart bestå av en vagn.
  • Du som tävlar i Food Truck-SM deltar också i Sthlm Street Food-festivalen, som startar direkt efter tävlingen.
  • Du deltar under prisutdelningen som genomförs vid stora scenen i Kungsträdgården ca kl. 13.00.

  OBS! Tid för anmälan – anmäl dig snarast
  Snabb anmälan kan vara en förutsättning för att säkra plats då antalet tävlande är begränsat.

   

 • Tävlingsregler

  Om tävlingen
  Food Truck-SM äger rum i samband med festivalen Sthlm Street Food i Kungsträdgåden i Stockholm. Food Trucks tävlar med sin egen mat, från ordinarie sortiment eller en ny rätt. Tävlingsrätten ska vara anpassad till ordinarie servering, dvs snabbt kunna serveras till många gäster. Vinnare ska efter tävlingen ta med vinnarrätten i sin ordinarie meny med samma recept som användes i tävlingen.

  Deltagare tävlar i en av följande kategorier:

  • Burgare
  • Vego/Vegan
  • Mat som serveras i bröd
  • Mat som serveras på tallrik

  Vinnaren av Food Truck-SM får möjlighet att representera Sverige i European Street Food Awards 2018.


  Sthlm Street Food är öppen för allmänheten och efter tävlingsmomentet är besökarna välkomna att handla från de deltagande bilarna under hela lördagen. Vi planerar för en folkfest med DJs, tävlingar och andra happenings.

  Vem får anmäla sig till tävlingen?
  Alla Food Trucks med godkända tillstånd kan anmäla sig och tävla – kravet är att du ställer upp med en truck, dvs Food Trucken skall kunna köras själv. En matvagn med dragfordon kan alltså inte delta i tävlingen.

  Anmälningsregler
  Tävlande truckar står kvar i Kungsträdgården efter avslutad tävling och blir då en del av Sthlm Street Food-festivalen. Tävlande Food Trucks måste vara med på Sthlm Street Food, då det inte är tillåtet att flytta vagnarna under pågående evenemang.

  Deltagare betalar sin plats på Sthlm Street Food baserat på procent av dagsomsättning: 15% samt en anmälningsavgift om 2 500 kr. Anmälningsavgiften inkluderar eldragning fram till respektive Food Truck. Vid stängning fyller du i rapport om antal sålda portioner samt dagsomsättning och bekräftar detta med att visa din kassarapport. Efter genomfört event skickar Stockholmsmässan en faktura baserat på 15% av dagsomsättningen.

  Långväga Food Trucks (över 20 mil enkel väg) har rätt att ansöka om reseersättning motsvarande 32kr/ mil ex moms. Reseersättningen dras direkt ifrån deltagandeavgiften, men med max ned till 0kr totalt.

  Tävlande som behöver en uppställningsplats på natten inför tävlingen har möjlighet att ställa sin Food Truck på Stockholmsmässan i Älvsjö, ca 15 minuter från Kungsträdgården.

  Bekräftad tävlingsplats
  Först gör Food Truck-ägaren en intresseanmälan, därefter bekräftar Stockholmsmässan deltagandet och den tävlande återbekräftar sitt deltagande genom att betala anmälningsavgiften. Därefter kan avbokning inte göras och anmälningsavgiften inte heller betalas tillbaka. Stockholmsmässan äger rätten att med kvalitetskriterier välja ut vilka som är med i SM-tävlingen. Tävlande som inte betalat anmälningsavgiften kommer att strykas från evenemanget.


  Vill du vara med på Sthlm Street Food?
  Fyll i intresseanmälan här »

  eller Food Truck SM?

  Fyll i intresseanmälan här »

  _____________________
 • Anmälan endast till festivalen


  Är man bara intresserad av att vara med på festivalen, men inte i Food Truck SM görs anmälan på separat länk. Här är alla typer av mat, dryck och godsaker välkommet för att tillsammans skapa en härlig Street Food festival.

  Priser
  Det finns möjlighet att delta på två olika sätt i festivalen: Sälja mat och dryck eller dela ut, visa upp mat och dryck.
  Utställare som säljer mat och dryck betalar sitt deltagande genom 20% av dagsomsättningen.
  Utställare som delar ut och visar mat och dryck betalar för den yta som man bokar:

  4 kvm: 5 000 kr
  8 kvm: 10 000 kr
  12 kvm: 15 000 kr
  16 kvm: 20 000 kr

  För samtliga:
  Anmälningsavgift exkl el: 1 500 kr
  Anmälningsavgift inkl. el: 2 500 kr


  Vill du anmäla dig till Sthlm Street Food?
  Fyll i intresseanmälan här »

 • Succé för Sthlm Street Food 2017

  Folkfest. Det är bästa ordet att sammanfatta Sthlm Street Food med Food Truck-SM som Stockholmsmässan arrangerade i Kungsträdgården lördagen den 9 september.
  Indian Street Food blev svenska mästare och Folkets pris gick till Heaven Street Food.

  Lördagen den 9 september 2017 intog Sthlm Street Food Kungsträdgården för första gången. Det blev en riktig succé! Regnmolnen var framme och spanade över festivalen tidigt på morgonen men valde ganska snabbt att dra sig tillbaka. Detta var en bidragande anledning till det enorma publiktrycket under hela dagen. Tiotusentals matälskare vallfärdade för att uppleva en härlig dag med mat från världens alla hörn. På scenen underhöll bland annat DJ Ulmox, DJ Red Astaire, Papa Dee och Stein.

  Trycket på deltagarna i Food Truck-SM blev hårt. Så hårt att flera inte hade råvaror så det räckte hela dagen. Några fick pausa en stund för att åka och köpa mer samtidigt som andra tvingades stänga igen helt. Heaven Street Food var en av få som hade råvaror till hela dagen och jobbade även extremt effektivt när det blev köbildning. Detta tillsammans med en fantastiskt god hamburgare gjorde att de tog hem Folkets pris på Food Truck-SM med totalt 1 049 sålda portioner.

  Alla food trucks tävlade i olika kategorier: burgare, mat i hand/bröd, mat på tallrik samt vego.

  Kategorivinnarna gick sedan vidare till final och det blev en spännande upplösning på tävlingen. Till slut var det Indian Street Food som blev juryns vinnare och fick hyllas av den stora publiken i Kungsträdgården. Vinnarrätten gick under kategorin vego och var Deconstructed Veggie Samosas.

  Juryns motivering: Ny twist på klassisk rätt. Bra tryck i smakerna. Fine dining i street food. En totalupplevelse.

  Se filmklippet med vägledning för att laga vinnarrätten hemma »

  Finaljuryn bestod av:
  Fredrik Eriksson (ordförande)
  Ingela Stenson
  Mattias Larsson
  Elisabeth Johansson
  Fredrik Rosell

  Resultat Food Truck-SM 2017:
  1) Indian Street Food (Vego)
  2) Irvin's BBQ (Mat som serveras i hand/bröd)
  3) Joppes Food (Mat som serveras i hand/bröd)

  Övriga finalister:
  Gnarly Burger (Burgare)
  Brisket and friends (Mat på tallrik)