Champagne vs. Cava – Taittinger & Cava Privat

Hitta oss på kartan

Visste ni att Cava görs precis som champagne (Champagnemetoden), då vinet får en andra jäsning på flaska? Kom till Wine Affairs bubbliga Champagne- och Cavaprovning med viner från Taittinger, Cava Privat.

Alla tre cavor från Privat är årgångscavor. Vi provar Reserva och Rosé, båda är ”Brut nature” vilket betyder att de inte tillsatt något socker. Sen provar vi Privat Atelier Gran Reserva - en premiumcava som endast tillverkas vid exceptionella årgångar och lagras i minst 30 månader på sin jästfällning innan degorgering. Gjord på 100% av cava-druvan Xarel·lo.

Vi provar också Champagne Taittinger Brut Réserve som legat minst 36 månader på sin jästfällning och till denna champagne är det alltid minst 10% av druvorna som kommer från Grand Cru-lägen. En klassisk champagne med det lilla extra. Har hittar man citrus, brödiga toner, mycket mineraler och härlig energi.

Sen provar vi Champagne Taittinger Prestige Rosé som också legat minst 36 månader. 15% av vinet består av stilla pinot noir-vin från Aube som tillsätts för att ge Champagnen färg, smak och komplexitet. 

Till sist serverar vi Champagne Taittinger Vintage 2015. En klassisk årgång av av mycket hög kvalité! 70% av druvorna kommer från Grand Cru lägen. 2015 är en stor årgång redan nu men vinner på att lagras ytterligare många år. Taittingers årgångscuvéer har vid ett flertal tillfällen valts ut och serverats vid Nobelbanketten, senast 2018.

Pris: 295 kr

Presenteras  av Wine Affair.

Köp biljett här!

Vinprovarrum T5