Lakrits Sverige AB

Salmiakbomben är en chokladpralin fylld med kolakräm och rullad i saltlakritspulver. En himmelsk blandning av lakrits, salmiak och mjuk kola – salt, söt, mjuk och krämig på samma gång. En härlig explosion av sött och salt!

Från och med den 1 april 2020 tog vi över produktionen av Salmiakbomben när Ett Chokladeri la ner sin verksamhet. Salmiakbomben skapades av Lena Johansson på Ett Chokladeri för drygt tio år sedan. Salmiakbomben valdes till Sveriges Favoritlakrits på Lakritsfestivalen 2016.

Salmiakbomben är en del av Lakrits Sverige AB där även Lakritsbutiken och Lakritsfestivalen ingår. Företaget ägs och drivs av Tuija Räsänen som är lakritsexpert och har hållit lakritsprovningar sedan 2009 då hon arrangerade Sveriges första lakritsfestival, Lakritsfestivalen i Stockholm. Sedan 2014 är hon även arrangör för en lakritsfestival i Finland.
Lakritsprovningarna äger vanligtvis rum i vår butik, Lakritsbutiken på Fridhemsgatan 53 på Kungsholmen i Stockholm men nu med strikta restriktioner erbjuder vi även onlineprovningar.
Lakritsbutiken säljer lakrits på nätet www.lakritsbutiken.se och i butiken på Fridhemsgatan 53 i på Kungsholmen i Stockholm. Här kan du köpa lakrits från hela världen – söt och salt lakrits, lakrits med choklad, lakritspresenter och lakrits till mat och bakning.

Varumärken

  • Salmiakbomben - Sverige

Bilder

  • Salmiakbomben

    Salmiakbomben.

  • Hallonbomber

    Hallonbomber.

  • .

  • .

Kontakt

Lakrits Sverige AB

Fridhemsgatan 53 112 46  Stockholm Sverige