Logotyp för Pralin-SM 2023.

Anmälan

Anmälningen för att delta i Pralin SM 2023 är nu stängd.

Inskickade tävlingsbidrag kommer att bedömas av en jury bestående av mästerkonditorer från SBoKM. 
Av alla inskickade bidrag kommer juryn välja ut finalister som får chansen att tävla om att bli vinnare av Pralin SM 2023. Finaltävlingen sker på tävlingsscenen under Sthlm Food & Wine och Bak & Choklad söndagen den 12 november. 

Det är kostnadsfritt att delta i Pralin SM men du bekostar själv ditt bidrag, frakt- och leveranskostnader samt eventuella kostnader i samband med finalen.  
 
Tävlingsregler 
- Din anmälan till tävlingen är personlig och kan ej överlåtas.

- För att deltaga i uttagningen till finalen, skall du skicka in 20 st likadana praliner (gjutna eller handdoppade) med en vikt av 8-15g/pralin.

- Varje pralin skall minst ha två olika fyllningar.

- Tävlingsbidraget ska innehålla dina praliner, ingredienslista, pralinens namn, samt ditt namn så att vi kan matcha dig med dina inskickade uppgifter.

- Bidraget måste ha kommit fram senast den 19 oktober. Deltagaren ombesörjer att pralinerna är hela. Därför är råder vi dig att paketera pralinerna varsamt och noga samt att du använder en spårbar och säker transport. Spara paketets spårningsnummer/paket id vid eventuella problem. (Arrangörerna av Pralin SM ansvarar inte för och ersätter inte förlust av försändelse eller andra problem med transporten.)

- Uttagningen till finalen görs av SBoKM och beslut av finalister kan ej överklagas.

- Finalisterna förbinder sig att vara tillgängliga för deltagande i tävlingsfinalen den 12 november under Sthlm Food & Wine och Bak & Choklad.

 

2023 års jury består av följande medlemmar:
Elisabeth Johansson, Christina Möller, Marika Bystedt Gaulitz och SBoKM (branschföreningen Sveriges bagar- och konditormästare) med Jan Danielsson, Magnus Hård och Gustaf Mabrouk.PRAKTISK INFORMATION 
Anmälan 
Fyll i formuläret på anmälningssidan för att anmäla dig till Pralin SM. Du behöver även skicka in en bild på dig och en på dina tävlingsbidrag till pralin-sm@stockholmsmassan.se.

Du måste ha fyllt i anmälningsformuläret samt skickat in ditt bidrag i god tid för att vara säker på att det kommer fram innan den 19 oktober. 

Skicka in ditt bidrag 
Packa och skydda dina praliner väl. Det är ditt ansvar att pralinerna kommer fram hela, så att du kan få en rättvis bedömning av ditt bidrag. 

Skicka bidraget till: 

Pralin SM 2023 
c/o PANEM 
Stora Nygatan 26 
111 27 Stockholm 

Välj spårad leverans så att du kan följa ditt paket. 

Vad händer sedan? 
Juryn kommer samlas för att bedöma pralinerna och utse 5 finalister till Pralin-SM.
Finalisterna kommer att bli kontaktade och få mer information om finaltävlingen, som kommer hållas i Stockholm 12 november 2023.

Samarbetspartners