Sandra Mastio

Sandra Mastio - konferencier på Sthlm Food & Wine

Ta del av en riktigt intressant intervju med Sandra Mastio.

 

Berätta lite om dig själv och din bakgrund?

Jag driver en framgångsrik pizzarestaurang i Limhamn tillsammans med min man. Jobbar även mycket med uppdrag så som moderator, konferencier, skriver böcker, är med i TV program och är även morgonshow-värd på en lokal radiokanal. Allt är i princip relaterat till mat, dock är mat inte min bakgrund men insåg för några år sedan att jag är en naturbegåvning. Våren 2014 upptäckte jag att mat var min superkraft, och 2015 vann jag Sveriges mästerkock och därefter spann det vidare. Numera har jag bara med mat att göra.

 

Varför gillar du att vara med på mässan?

Det är inte ofta man får chansen att vara med på så stora evenemang på flera tusen kvm som bara hanterar mat och dryck och alla är där av samma anledning och har samma intressen. Det är ett event fullt med glädje och sådant dras jag till. Att få ägna sig tre dagar åt mat och dryck är ju helt fantastiskt.

 

Vad gör SFW så unik tycker du?

Det är väldigt proffsigt producerat, viktigt att det finns en tydlig inramning och syfte och att utställarna har goda förutsättningar. Med Sthlm Food & Wine tycker jag man får mycket för sin tid och sina pengar. Det finns allt verkligen, stora scener med fullspäckade scheman, områden du kan chilla vid, spela boule, äta och dricka gott, samtidigt som du kan sitta ner och vila benen och njuta av scenprogrammet. En väldigt bra mix helt enkelt.

 

Vad ser du mest fram emot under SFW?

Det är så roligt att se nya talanger och hur de kommit in i denna värld. Så viktigt att denna person känner sig avslappnad och får en fin upplevelse i mötet med publiken och att de lyckas och har en rolig stund, samtidigt som de får ett fantastiskt gensvar från publiken. Då tycker jag att Sthlm Food & Wine är som allra roligast, de små ögonblicken som blir stora.

 

Hur är det att driva en egen krog? Och speciellt i dessa tider?

Vi har drivit krogen i 2 ½ år, så är väldigt nytt fortfarande. I restaurangbranschen verkar det finnas så många oskrivna regler men eftersom vi inte har en bakgrund inom detta sätter vi vår egen kultur. Det är otroligt roligt att driva en egen krog, här kan jag göra precis som jag vill, här kan man låta kreativiteten flöda. Att driva en krog är lite som att stå på scen, man får ge gästen eller åskådaren en fantastisk stund när de är hos mig. Att man ger någon ett mervärde, du tar med dig någonting och jag har gett en person något.