Champagne Palmer & Co

Vi finns i monter C14:20

OM PRODUCENTEN

Precis efter andra världskrigets slut bestämde sig sju odlare i Champagne att gå samman och göra vin under ett och samma namn. De grundade Palmer & Co 1947 och har sedan dess blivit fler och fler odlare. Gemensamt för dem är otroliga tillgångar av vingårdar klassade som grand cru och premier cru. Tillsammans skapar de viner som hela världen välkomnat tack vare sin elegans, harmoni och jämna höga kvalitet.

Ett av flera signum för Palmer & Co är att vinerna alltid har en stor andel Chardonnay och likt många av de allra mest ambitiösa producenterna har de även en stor andel reservviner i sina cuvéer. Reservviner som de vårdar på allra ömmaste vis. Även om de idag producerar flera hundra tusen flaskor varje år så sköts det mesta fortfarande för hand som till exempel remuage och degorgering.

På tal om tid så är just det en beståndsdel som Palmer & Co tar på största allvar. Varje flaska champagne med deras namn på etiketten har vilat länge på sin jästfällning innan den släpps, många gånger hela tre gånger så lång tid som appellationens regler kräver. För det är just med denna avgörande ingrediens- tid- som perfektion kan uppnås.
Hitta oss på kartan

Varumärken

 • Champagne Palmer & Co

Kategorier

 • Champagne & Mousserande

Bilder

 • Palmer & Co Brut Reserve

  Palmer & Co Brut Reserve Det här är en frisk och elegant champagne som också bjuder på en krämig textur och inslag av gula äpplen, kex, gräddnougat och citrustoner som levererar hög kvalitet, lång smak och en fin mousse. Länk till produkten »

 • Palmer & Co Blanc de Noirs

  Palmer & Co Blanc de Noirs Nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, apelsin och nougat. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till lättare rätter av fisk och skaldjur. Länk till produkten »

 • Palmer & Co Vintage Brut 2016

  Palmer & Co Vintage Brut 2016 Frisk och smakrik champagne som både visar stor fräschör och lätt utvecklade toner av mandel och nötter. I doft och smak även kaksmulor och nougat som balanseras av den friska syran. Långt avslut och fin mousse. Drick nu eller lagra i många år framöver. Länk till produkten »

 • Palmer Blanc de Blancs 2017

  Palmer Blanc de Blancs 2017 Eleganta toner av vita blommor och mandel möter en balanserad mineralitet och inslag av grillad citron, lätt brödighet och långt krämigt avslut. Precis så som en Blanc de Blancs ska vara. Länk till produkten »

 • Vintage Brut 2013 Magnum

  Vintage Brut 2013 Magnum
  Komplex och nyanserad champagne med lätt utvecklade toner och röda äpplen, hasselnötter, rostat bröd, honung och mineral. Lång smak med torrt och friskt avslut. Länk till produkten »

 • Amazone de Palmer NV (white label)

  Amazone de Palmer NV (white label)
  Komplex Champagne med lätt utvecklade inslag av exotiska frukter, ananas och mango tillsammans med en frisk citruston och läcker kryddighet som går åt kanel och muskot. Avslutet präglas av fräschör och toner av rostade hasselnötter och brioche. Länk till produkten »

Kontakt

Champagne Palmer & Co

Tellusborgsvägen 67A 126 29  Hägersten Sverige