Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Rött-o-vitt-glas-1500x800

Tävla med ditt beställningsvin i "Folkets Favorit"!

Dags igen att tävla om att bli "Folkets Favorit" med beställningssortimentets röd- och vitvinflaskor i prisgruppen 89-99 kr/flaska samt rosévinsflaskor i prisgruppen 69-99 kr/flaska

Har du som importör ett rött, vitt eller rosévin (ej mousserande), i beställningssortimentet och ovanstående prisgrupper, som förtjänar uppmärksamhet? Ta chansen att vara med i tävlingen "Folkets Favorit" under Sthlm Food & Wine!

För åttonde året i rad ordnar Sthlm Food & Wine i samarbete med tidningen Allt rel="noopener noreferrer" om Vin och Munskänkarna en vintävling där konsumenterna avgör resultatet.

Tävlingen är öppen för röda och vita viner i prisgruppen 89-99 kr/flaska samt rosévin i prisgruppen 69-99 kr/flaska i beställningssortimentet.
Som utställare på Sthlm Food & Wine är det kostnadsfritt att delta. Är du inte utställare så är det en kostnad på 5 000 kr för att delta i tävlingen, oavsett hur många viner du anmäler.

Under två pass på mässan får besökarna chansen att vara med om en riktig proffsprovning.
På lördagen 11 november kl 12 provas rosé och vitt vin och samma dag kl 15 provas de röda vinerna.

Vinerna ska provas blint och poängsättas, spottning är obligatorisk. Provningarna introduceras av  Mikael Mölstad från Allt om Vin, och under hela provningen finns erfarna provningsledare från Munskänkarna till hands för att svara på frågor.

FF_2017_300x200

Folkets Favorit avgörs i klasserna vitt, rött och rosé. Som mest kan du anmäla 2 st vita/ 2 st röda/ 2 st rosé i prioriteringsordning. Det är ett begränsat antal viner som hinner med att provas under en timme, så först till kvarn...!

Då intresset är stort så försöker vi få med viner från så många importörer som möjligt. I slutet av september meddelar vi dig som anmält flera viner vilka av dina viner som har möjlighet att vara med.

ANMÄL DINA VINER HÄR » 

Sista anmälningsdatum är 26 oktober, men vänta inte med att anmäla ditt vin då det är ett begränsat antal viner som kan vara med i tävlingen. Fram till detta datum kan du även komma med eventuella ändringar på redan anmälda bidrag.

Sista leveransdag av tävlingsbidrag är 2 november.
Leveransadress: Ulrika Köhler, Sthlm Food & Wine/Folkets Favorit, Stockholmsmässan, Godsmottagningen, Logistikavdelningen, Parkeringsvägen 10, 125 35 Älvsjö.

Vi räknar med ca 100 provare per tillfälle, vänligen skicka in sex flaskor per vinsort.

Prisutdelning
På söndagen 12 november kl 11.00 vid Food & Wine-scenen sker prisutdelningen. Missa inte chansen att se ditt vin som "Folkets Favorit 2017" - en fin utmärkelse som ger skjuts i införsäljning och marknadsföring. Vinnarna presenteras även i tidningen Allt om Vin, nr 1/2018 samt på deras webbplats.

Vid frågor kring "Folkets Favorit" kontakta
Ulrika Köhler, eventadministratör
ulrika.kohler@stockholmsmassan.se

Samarbetspartners:

Allt-om-Vin-logo-152x110

Munskänkarna-logo-152x110