Matbloggspriset

Vinnarna i Matbloggspriset 2017

Torsdagen den 9 november utsågs och prisades vinnarna i Matbloggspriset 2017 på Sthlm Food & Wine på Stockholmsmässan. Vinnare av Det Stora Matbloggspriset blev bloggen By Diadonna som drivs av Diana Dontsova. Den blogg som fick flest röster och vann Folkets val blev Happy Food by Petra som drivs av Petra Cavini. Matbloggsprisets Hedersutmärkelse delades ut till bloggen All Things Green med Maria Strömberg Bååth.

Matbloggspriset är Nordens äldsta bloggpris och delades ut för första gången 2005. Priset grundades av Christopher Anderton, Deluxive State och sedan 2008 delas det ut på Sthlm Food & Wine. I år presenterades vinnarna av matprofilerna Sébastien Boudet och Jessica Frej.

Samtliga vinnare i alla sju kategorier:

Kategori

Vinnare

Det Stora Matbloggspriset

Diana Dontsova, By Diadonna, Lund

Folkets Val

Petra Cavini, Happy Food by Petra, Solna, Gävle

Matbloggpsrisets Hedersutmärkelse

Maria Strömberg Bååth, All Things Green, Vänge

Bästa Dryckesblogg

Lars Torstensson, Vinifierat, Hjo, Skaraborg

Bästa Bak & Dessertblogg

Simona Muntean,Cookiesand Sweets, Bagarmossen

Bästa Foto

Linda Lomelino, Call me Cupcake, Halmstad

Bästa Rörliga

Gillis Thalbäck,Gillis Lagar mat, Vendelsö


Motiveringar:

Stora Matbloggspriset
Vinnare: DianaDontsova, By Diadonna

Kategoriansvarig: Monika Ahlberg, Monikas Ahlbergs mat, Kinna Jonsson, Kinnas blogg – mormors mat, Ylva Vitorovic, Viva Communication

”Med underbara bilder som får det att vattnas i munnen, en blandning av kåserier och välskrivna recept lockar hon oss till köket. Inläggen och rätterna som alltid varieras tar oss på en spännande matresa världen över. Vår pristagare har hållit en hög nivå genom åren. Variation, snyggt foto tillsammans med inspirerande texter gör att Stora Matbloggspriset 2017 går till Diana Dontsova.”

Folkets val
Vinnare: Petra Cavini,Happy Food by Petra

Kategoriansvarig: Ylva Vitorovic, VIVA Communication

Som priset heter, Folkets val. Folket har nominerat över 100 bloggar med närmre 1500 nomineringar och av de 10 med flest nomineringar vann Petra Cavini med bloggen Happy Foood by Petra med drygt 6 700 röster.

Omröstningen har i år varit helt öppen och skett med hjälp av album i Facebook och gillamarkeringar. Totalt har Folkets val fått ca 15000 röster.

Matbloggsprisets Hedersutmärkelse
Vinnare: Maria Strömberg Bååth, All Things Green

Kategoriansvarig: Linda Hörnfelt, Better Bloggers/ Influencers of Sweden

”Matbloggsprisets hedersutmärkelse går i år till en person som med stor passion kombinerat med ett vasst affärssinne stått i framkant av influencerbranschen i över ett halvt decennium. Hon har med omtanke och dedikation inte bara arbetat upp sitt eget varumärke utan även engagerat stöttat sina branschkollegor och delat med sig av sin kunskap inom foto, styling och bloggbusiness.
Denna person har också bevisat att man får ändra sig och byta bana. Hon började som en bakblogg men har nu arkiverat Mary och fortsätter bryta ny mark och inspirera med sin kraft, sin skaparglädje och sin kärlek för allt grönt. Matbloggsprisets hedersutmärkelse går till Maria Strömberg Bååth!”

 

Huvudsponsor: Sthlm Food & Wine
Stolta sponsorer: SmakboxGrisoxenDin Vinguide, Klefstad förlagViva Communication
Samarbetspartner: Gamlin & Zeipel Kommunikation