Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Tareq Taylor

Tareq Taylor och Bjärefågel tar samarbete till Sthlm Food & Wine

Den smakrika och klimatcertifierade Bjärekycklingen matchar Tareq Taylors matfilosofi: rena produkter med hög kvalitet. Tareq och Bjärefågel har inlett ett samarbete kring en linje lättlagade kycklingrätter som de kommer att visa upp på Sthlm Food & Wine.

Bjärefågel är familjeföretaget som producerar majskyckling av hög kvalitet under namnet Bjärekyckling. De har varit med på Sthlm Food & Wine i någon form ända sedan 2013. 
Vad får er att komma tillbaka?
   – Vi gillar Sthlm Food & Wine. Det är kul att vara med på eventet, dels för att det är mycket folk där, men också för att det alltid är ett riktigt bra mässprogram med kvalitetsutställare. Målsättningen med att medverka är att nå ut till konsumenterna. Att låta dem smaka vår produkt, berätta vilka vi är och vad vi står för. Och det känner vi att vi kan göra på Sthlm Food & Wine.

På Sthlm Food & Wine kommer Bjärefågel bjuda på smakprover av sin nyhet Tareq TaylorMade By Bjärefågel, och Tareq kommer vara på plats i Bjärefågels monter under söndagen. 
   – Vi har ett ganska nystartat samarbete kring varumärket Tareq TaylorMade by Bjärefågel: strimlad, färsk Bjärekyckling förpackad med tre olika färdiga såser. Tareq Taylor är väldigt mån om att det ska vara rena produkter av hög kvalitet och det är vi också, så det här samarbetet är en bra matchning, säger Sia Andersson, ansvarig för kommunikation och marknadsföring på Bjärefågel.
   – Folk tycker Tareq är rolig att prata med; han är en bra publikdragare. Vi välkomnar verkligen frågor och nyfikna besökare – det är kul att få berätta om våra produkter. Folk förstår vårt koncept bättre när de får smaka kycklingen och prata med oss.

Bjärefågels kyckling är klimatcertifierad, kycklingarna har gott om plats i stallet, de får ingen antibiotika och inget genmodifierat foder. Vanligtvis slaktas en kyckling efter 30 dagar, men Bjärefågel använder en mer långsamväxande ras, Rowan Ranger, som slaktas först efter 52 till 56 dagar. Bjärefågel är den enda svenska fågelproducenten som får lov att märka sina varor med Svenskt Sigill Klimatcertifierad, och många av landets toppkrogar väljer att servera just Bjärekyckling.
   – Det ska vara rena produkter, det ska inte finnas någonting i dem som inte ska vara där. Våra kycklingar har gott om utrymme, vilket gör att de rör mer på sig. Det ger en helt annan textur till köttet, berättar Sia Andersson.