Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Kockarnas Krog 2018

De bästa museirestaurangerna gästar Sthlm Food & Wine

Kockarnas Krog är ett stående – och mycket populärt – inslag på Sthlm Food & Wine. Här samlas Sveriges främsta kockar och skapar en exklusiv upplevelse i form av en pop up-restaurang, som bara kan besökas under mässan. Årets upplaga av Kockarnas Krog görs i samarbete med Sveriges bästa museirestauranger.

Paul Svensson, Malin Söderström, Petter Nilsson och Pontus Frithiof utgör, tillsammans med teamledaren Fredrik Eriksson, laget av kockar som ska presentera unika menyer på Kockarnas Krog. De är alla supernovor i gastronomins universum, tillika kreativa chefer för var sin museirestaurang.

Att varje museum med självaktning har en stjärnkock som driver museirestaurangen har varit mer regel än undantag de senaste åren. Många museirestauranger håller så hög kvalitet att de i sig är en attraktion, oberoende av utställningarna de är satta att ackompanjera.  

De svenska museirestaurangerna står sig mycket väl i en internationell kontext. Ett exempel på det är att Paul Svensson och hans team på Fotografiska blev utsedda till världens bästa museirestaurang på prestigefyllda LCD Awards i höstas. Paul Svensson och Fotografiska har även hamnat högt upp på listan över världens mest inflytelserika gröna kockar och restauranger.

Med tanke på att det nästan uteslutande är just kockeliten som ligger bakom museirestaurangerna är det inte så konstigt att kvaliteten är hög. I höstas öppnade Pontus Frithiof – känd för bland annat Pontus by the sea och Atelier 23 – portarna för Tekniska Museets nya restaurang, Tekniska by Pontus.

Moderna Museets restaurang drivs av Malin Söderström, som nyligen blev tilldelad en utmärkelse av White Guide för sin ”långtida betydelsefulla gastronomiska gärning”.

Stockholms bästa krog förra året var, enligt Svenska Dagbladets matkritiker, Spritmuseums restaurang. Kreativ chef för restaurangen på Spritmuseum är Petter Nilsson, före detta chefskock på La Gazzetta i Paris och internationellt känd för sin innovativa vinkel på den svenska traditionella matkulturen.

Vi på Sthlm Food & Wine ser med spänning fram emot att tillsammans med kockarna och museerna skapa en härlig inramning åt restaurangbesöket på Kockarnas Krog, så att det verkligen blir en upplevelse.

Förra året slog Kockarnas Krog besöksrekord, så vi fortsätter även i år samarbetet med Bookatable, som gör det möjligt för besökarna att förboka plats i restaurangen.

De medverkar på Kockarnas Krog 2018:

Petter Nilsson – Spritmuseum
Paul Svensson – Fotografiska
Malin Söderström – Moderna Museet
Pontus Frithiof – Tekniska Museet
Fredrik Eriksson – Nationalmuseum