Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Kockarnas krog 700

Stjärnspäckat på Kockarnas Krog

Det populära Kockarnas Krog fyller tio år och det firar vi med att bjuda in en Guest Chef of Honour, den internationellt hyllade kocken Nina Compton från New Orleans, som tar oss med på en gastronomisk upplevelse inspirerad av det mustiga karibiska köket.

För tionde året i rad öppnar Kockarnas Krog sina smakfulla portar på Sthlm Food & Wine. Krogen är kort och gott en förstklassig restaurang, arrangerad som en food court med olika smakinriktningar, där menyer och mat skapas och tillagas av fyra framstående kockar. Vi har fokuserat på och anammat önskemål från besökarna, som bland annat vill se fler kvinnliga kockar, internationella influenser och mer vegetariskt. Och så blir det.

Årets Guest Chef of Honour är ingen mindre än den prisade Nina Compton, som i våras tog sig in på det amerikanska magasinet Food & Wines lista över de tio bästa nykomlingarna på USA:s  matscen. Hon har ett förflutet från flertalet välrenommerade restauranger och driver till vardags Compère Lapin i New Orleans, där hennes kök, bokstavligt talat, kokar av kulinariska läckerheter med smak av den amerikanska södern, Frankrike och Karibien.

Utöver Nina Compton får vi också njuta av matlagningskonst från stjärnkocken Fredrik Eriksson, initiativtagare till Kockarnas Krog, Guide Michelin-prisade Titti Qvarnström, som bjuder på kryddig kulturell mångfald från sitt älskade Malmö och Maximillian Lundin och hans aptitliga veganska rätter.

Nytt för den här gången är också att besöket på Kockarnas Krog kan förbokas på bookatable.se* och vi har även utökat antalet sittplatser på grund av den stora efterfrågan. Varmt välkommen och låt dig hänföras av matlagning i världsklass!

Boka ditt bord här »

*Vissa bordssittningar går inte att förboka då några platser kommer finnas lediga för drop-in under mässan.