Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Vin och champagne

Smaka på årets mest prisvärda viner i Champagne & Wine Bar

Även i år finns en vinbar på Sthlm Food & Wine: Champagne & Wine Bar, där du enkelt och billigt kan provsmaka kvalitetsviner från hela världen. I år bland annat några av prisvinnarna i Vinordic Wine Challenge.

Det är som vanligt vinexperten Blaise de la Croix som kommer att guida dig som besöker mässans ”provsmakarbar”, som i år heter Champagne & Wine Bar.

Vi hoppas kunna erbjuda ett 30-tal olika viner av alla de slag, även några starkviner, berättar Blaise som är fullt uppe i förberedelserna. Han vet därför ännu inte exakt vilka viner som kommer att erbjudas.

Självklart kommer vi att ha kunnig personal på plats, så det går bra att komma till oss och ställa frågor om allt möjligt som rör vin, berättar Blaise vidare. 

För att provsmaka vinerna köper du kuponger; du får fem kuponger för hundra kronor. I anslutning till baren kommer det även att finnas fem minimontrar där olika vinimportörer erbjuder smakprover ur sina sortiment.

Nytt för i år är att vi har ett samarbete med Vinordic Wine Challenge, så vi kan utlova att några av de viner som prisades på den prestigefyllda tävlingen i våras kommer att finnas med i vårt sortiment.

Blaise nämner även ett annat spännande samarbete som kommer att märkas i baren – nämligen med Georgien som har väldigt gamla anor när det gäller vin. Man har där funnit 8000 år gamla vinkärl, så den östeuropeiska republiken skulle till och med kunna vara ”vinets vagga”.

Georgien är ett spännande vinland som jag själv är väldigt nyfiken på och vill veta mer om. Viner från Östeuropa kommer allt mer, exempelvis från Ungern och Turkiet. 

Blaise de la Croix är uppväxt i Provence men flyttade till Sverige 1995 för att jobba för det franska exportrådet. Numera jobbar Blaise med vin på heltid och hade sitt första samarbete med Stockholmsmässan redan 2010 då han arrangerade en särskild rosévinsbar på Gastronord & Vinordic.